Опитування: Рейтинг Зеленського понад удвічі вищий, ніж у Порошенка

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Кандидата у президенти Володимира Зеленського на виборах у другому турі підтримують у 2,6 разу більше українців, ніж Петра Порошенка. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

«Серед тих, хто має намір голосувати у ІІ турі: 58% — за В. Зеленського, 22% — за П. Порошенка, ще 20% — не визначилися», — йдеться у дослідженні.

Зеленський випереджає свого конкурента у всіх вікових категоріях.

Половина опитаних вважають, що новій команді президента потрібно дати не менше року, щоби показати позитивні результати роботи. Попри це чверть хочуть, щоб здобутки з’явилися вже через 6 місяців. Лише 8% чекають негайних змін.

Майже половина (48%) опитаних очікують, що ситуація в країні покращиться у результаті президентських виборів. Чверть (25%) не мають жодних сподівань на зміни, ще 10% очікують погіршення.

«Відносно більше тих, хто вірить в оптимістичний сценарій розвитку після виборів, серед мешканців півдня та сходу, більш молодших опитаних та виборців Зеленського», — зазначено в дослідженні.

Опитування проводилось 12—16 квітня. Участь у ньому взяли 3 000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 1,8%.

  • Кандидат у президенти Володимир Зеленський у другому турі виборів перемагає свого опонента Петра Порошенка із 72,2% голосів. За чинного главу держави свій голос готові віддати 25,4% виборців, які планують прийти на дільниці та визначилися з вибором, свідчать дані КМІС.