ЦВК вимагає в окружних виборчих комісій оплатити роботу організаторів голосування в першому турі

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Центральна виборча комісія вимагає від голів окружних виборчих комісій (ОВК) розрахуватися з усіма, хто працював під час першого туру виборів президента.

Листа направили всім головам окружних комісій, повідомила прес-служба ЦВК.

Йдеться про членів комісій, залучених фахівців, експертів і технічних працівників.

«Центральна виборча комісія вчинила всі необхідні дії для своєчасного фінансування окружних виборчих комісій під час підготовки та проведення чергових виборів президента України 31 березня 2019 року. Загальна сума фінансування — 1 191 396 419 гривень», — повідомили в ЦВК.

Членам комісій, які досі не отримали виплат за роботу, радять звертатися до поліції.

  • Кандидат у президенти Володимир Зеленський у другому турі виборів перемагає свого опонента Петра Порошенка з 72,2% голосів. За чинного главу держави свій голос готові віддати 25,4% виборців, які мають намір прийти на дільницю та визначилися з вибором. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 9—14 квітня.
  • Через великий недобір людей в дільничних комісіях у Києві та шести регіонах України: Дніпропетровській, Одеській, Луганській, Кіровоградській, Житомирській та Чернігівській областях — існує загроза зриву виборів. Про це повідомляє команда кандидата у президенти Володимира Зеленського в соціальних мережах.