У Бангладеш протестують через студентку, вбиту за скаргу на сексуальні домагання з боку директора

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Бангладеш протестують через студентку, вбиту за скаргу на сексуальні домагання з боку директора

Mamunur Rashid / NurPhoto / Getty Images

У Бангладеш протестують через смерть 19-річної Нусрат Джахан Рафі — студентки з невеличкого міста Фені, яка поскаржилася на сексуальні домагання з боку директора школи.

Про це пише BBC.

Дівчину облили керосином та підпалили на даху її школи 6 квітня. Менш ніж за два тижні до цього вона звернулася до поліції через те, що директор школи домагався її.

80% шкіри студентки обгоріло. Перед смертю вона записала аудіозвернення, в якому назвала своїх кривдників та запевнила, що напад на неї повʼязаний з її скаргою. Дівчина померла в лікарні 10 квітня.

На похорони Нусрат Джахан Рафі у її рідномі місті Фені прийшли тисячі людей. Вони вимагають покарати винних.

Поліція вже арештувала 15 людей, які можуть бути причетними до вбивства. Директор школи також перебуває під вартою.

  • Рух #MeToo дійшов до Мексики, де про насильство заговорили журналістки, науковиці, письменниці, кінематографістки та представниці інших професій. Жінки пишуть у соціальних мережах про випадки сексуального насильства з боку чоловіків.
  • Лише шість країн світу забезпечують рівні права жінок і чоловіків. Про це йдеться у звіті Світового банку «Жінки, бізнес і закон 2019». Організація досліджувала, наскільки країни гарантують правову та економічну ґендерну рівність.
  • У Варшаві оприлюднили звіт про сексуальні домагання до неповнолітніх з боку священиків. Заступник голови Конфедерації Єпископату Польщі архієпископ Марек Єндрашевський заявив, що проблема сексуального насильства над неповнолітніми — розповсюджене явище. І зауважив, що у боротьбі з педофілією не можна, забуваючи про жертв, захищати церкву як установу.