Предстоятель ПЦУ Епіфаній закликав українців керуватися «здоровим глуздом» і власним світоглядом у другому турі виборів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній закликав українців керуватися здоровим глуздом під час другого туру виборів президента. Про це йдеться у його зверненні до вірян, яке опубліковано на сторінці ПЦУ у Facebook.

«Зробіть свій вибір чесно і за совістю, керуючись здоровим глуздом та власними світоглядними переконаннями», — звертається митрополит.

Також Епіфаній закликав українців добре зважити передвиборчі програми та досягнення кандидатів з огляду на повноваження президента як Глави держави, Верховного головнокомандувача і гаранта Конституції.

Крім того, предстоятель церкви закликав виборців не продавати свій голос «ані за гроші чи інші матеріальні цінності, ані за солодкі обіцянки».

«Тож просимо у Господа натхнення для українського народу зробити вірний і відповідальний вибір. Щоби Бог силою Своєю відігнав дух неправди і омани, втихомирив пристрасті, зруйнував всі злі задуми, проти країни нашої супротивниками спрямовані, подав кожному з нас духа мудрості та в любові до України всіх нас утвердив», — заявив Епіфаній.