У Кіровоградській області поліція з сутичками затримала 10 ультрас ФК «Зоря». Серед них опинився колишній полонений «ЛНР»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Кіровоградській області поліція з сутичками затримала 10 ультрас ФК «Зоря». Серед них опинився колишній полонений «ЛНР»

Facebook / Vladislav Ovcharenko

Під час футбольного матчу Кубку України, що відбувся в селищі Петрово Кіровоградської області ввечері 17 квітня, поліція затримала десятьох уболівальників команди «Зоря».

Як повідомила theБабелю речниця Кіровоградської поліції Віталіна Бевзенко, вони порушували громадський порядок на стадіоні. Вона повідомила, що вболівальники розпивали алкоголь, нецензурно лаялися та розпилювали сльозогінний газ.

Серед затриманих уболівальників «Зорі» опинився Владислав Овчаренко — колишній полонений «ЛНР», якого звільнили наприкінці 2017 року.

Він заявив, що під час затримання поліція била його та інших вболівальників, а також кричала на їхню адресу принизливі слова.

«Ніхто не думав, що після пʼяти років війни, після Майдану... футбольних фанатів будуть забивати, з криками «ложись, Бандера», — написав Овчаренко у Facebook.

Поліція заперечує таку поведінку при затриманні. За словами речниці Віталіни Бевзенко, на уболівальників склали адміністративні протоколи за хуліганство та розпивання алкогольних напоїв, після чого відпустили.

За її словами, ніхто з затриманих не потребував медичної допомоги та не звертався до лікарні.

  • Грецький футбольний клуб «Олімпіакос» випустив своєрідну памʼятку для своїх фанатів, які планують 21 лютого відвідати матч-відповідь 1/16 фіналу Ліги Європи проти «Динамо» у Києві. Про це повідомляється на сайті піренейського клубу.
  • У центрі Києва, на Хрещатику, сталася масова бійка між українськими та німецькими футбольними фанатами. Як повідомили на сторінці Troublemakers & Ultras Action у Facebook, сутичка трапилась між десятками учасників ультрас «Динамо» під назвами Capitals, FBF і North Company та вболівальниками «Айнтрахту» (Франкфурт-на-Майні).
  • У жовтні минулого року вболівальники берлінського футбольного клубу «Герта» влаштували бійку на матчі Чемпіонату Німеччини з фанатами дортмундської «Боруссії», внаслідок чого постраждали 45 осіб.