Порошенко: Скасування націоналізації ПриватБанку загрожує дефолтом і новою економічною кризою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Петро Порошенко вважає, що скасування рішення про націоналізацію ПриватБанку і повернення його попереднім власникам загрожує країні дефолтом і новою економічною кризою. Про це він заявив у зверненні до громадян.

«Група олігархів-втікачів вже спакувала валізи до України. І план одного з них у разі перемоги Зеленського — повернути собі ПриватБанк. Їм не терпиться, вони вже зараз почали реалізацію цього задуму. І подібна авантюра загрожує втратою грошей десяткам мільйонів клієнтів, а країні в цілому — дефолтом і новою економічною кризою», — заявив Порошенко.

Президент додав, що вважає правильним рішення уряду та Національного банку оскаржити рішення Окружного адмінсуду Києва про визнання націоналізації ПриватБанку незаконною. «Окрім цього, реваншисти планують скасувати люстрацію, електронне декларування для держслужбовців», — підкреслив президент.

  • У четвер Окружний адміністративний суд Києва розглянув справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до Національного банку, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. За підсумком розгляду суд визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.
  • Національний банк заявив про намір оскаржити це рішення.