Генпрокурор США готовий представити повну доповідь Мюллера щодо втручання Росії в американські вибори

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Генпрокурор США готовий представити повну доповідь Мюллера щодо втручання Росії в американські вибори

Alex Wong / Getty Images

Генеральний прокурор США Вільям Барр провів прес-конференцію перед презентацією повної доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера, який вів розслідування щодо втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Пряму трансляцію веде CNN.

Барр ще раз наголосив, що Мюллер дійшов висновку, що Трамп не спрівпрацював із Росією під час виборів.

Доповідь Мюллера складається з двох частин. Одна частина присвячена опису спроб російського втручання, друга стосується можливого порушення Трампом американського законодавства в контексті співпраці з Росією.

У доповіді майже 400 сторінок, офіційно вона називається «Звіт про розслідування російського втручання в президентські вибори 2016 року».

  • Помічники президента США готуються максимально швидко відповісти на доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в американські вибори 2016 року.
  • 25 березня Генеральний прокурор США Вільям Барр надав Конгресу короткі висновки, які базуються на майже дворічному розслідуванні спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в американські вибори 2016 року. Головна теза висновку полягає в тому, що слідство не знайшло доказів співпраці Дональда Трампа з Росією. При цьому сам факт російського втручання у вибори вважають доведеним.
  • Прокурори Сполучених Штатів передали до суду проект меморандуму, у якому детально описується співпраця Пола Манафорта та колишнього президента України Віктора Януковича. У ньому також фігурує Юлія Тимошенко.