Вночі: у Північній Ірландії стався теракт, визначилися всі півфіналісти Ліги Європи, а МОК виділить €500 тис. на відновлення Нотр-Дама

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: у Північній Ірландії стався теракт, визначилися всі півфіналісти Ліги Європи, а МОК виділить €500 тис. на відновлення Нотр-Дама

Niall Carson / PA Images via Getty Images

У Північній Ірландії стався теракт

У місті Деррі в Північній Ірландії внаслідок стрілянини загинула 29-річна жінка. Місцева поліція вважає подію терористичним актом. Правоохоронці розслідують вбивство на тлі заворушень, які розпочалися у ввечері 18 квітня — у районі Крегган люди кидали «коктейлі Молотова» та підпалювали машини. Поліція шукає свідків або будь-кого, хто має інформацію про злочин.

Визначилися всі півфіналісти Ліги Європи

До півфіналу Ліги Європи вийшли два англійські клуби — «Арсенал» та «Челсі», а також іспанська «Валенсія» і німецький «Айнтрахт». Матчі 1/2 фіналу відбудуться 2 та 9 травня. Фінал Ліги Європи пройде в Баку 29 травня.

МОК виділить півмільйона євро на реконструкцію Нотр-Дама

Міжнародний олімпійський комітет пообіцяв виділити €500 тисяч ($562 тис.), щоб допомогти відновити собор Паризької Богоматері до проведення Олімпійських ігор 2024 року, що пройдуть у столиці Франції. Повз Нотр-Дам проходить маршрут олімпійського марафону та велосипедна доріжка.

Загалом на відновлення собору вже вдалося зібрати €850 млн пожертвувань.

Уряд Лівії видав ордер на арешт генерала Хафтара

Лівійський уряд національної згоди, визнаний міжнародним співтовариством, 18 квітня видав ордер на арешт генерала Халіфи Хафтара, який веде наступ на Триполі. Військова прокуратура санкціонувала арешт командувача Лівійської національної армії та його шести підлеглих. Їх звинувачують у скоєнні авіанальотів на житловий квартал у лівійській столиці.

«Жовтим жилетам» заборонили протестувати поруч із Нотр-Дамом

Паризька поліція заборонила проводити акцію протесту «жовтих жилетів» 20 квітня на території поруч із собором Паризької Богоматері. Такі обмеження запровадили з міркувань безпеки. Слідчі збирають докази у справі про пожежу. Також демонстрантам знову заборонили проводити акції на Єлисейських полях.