Слідчі назвали офіційну причину пожежі в соборі Паризької Богоматері

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Слідчі назвали офіційну причину пожежі в соборі Паризької Богоматері

Olivier Mabelly/ Flickr

Французькі слідчі вважають, що електричне коротке замикання могло спричинити пожежу в соборі Паризької Богоматері. Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на заяву представника судової поліції.

За даними правоохоронців, пожежа сталася випадково. У паризькій прокуратурі зазначили, що вже допитали близько 40 осіб. Серед них співробітники Нотр-Дама, а також ті, хто виконував ремонтні роботи.

Співробітник поліції не став коментувати статтю в газеті Le Parisien про те, що слідчі зʼясовують, чи була пожежа повʼязана з компʼютерним збоями або використанням тимчасових підйомників під час ремонту.

Оскільки собор буде закритий для публіки протягом багатьох років, настоятель католицької парафії запропонував побудувати тимчасову будівлю на площі перед памʼяткою готичної епохи.

  • 15 квітня в соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) сталася масштабна пожежа. Вона почалася на даху споруди приблизно о 18:50 за місцевим часом (о 19:50 за Києвом). Відкрите горіння в Нотр-Дамі тривало більше девʼяти годин. Внаслідок пожежі в соборі обвалилися шпиль і дах.
  • На сайті уряду Франції оголосили збір коштів на відновлення собору Паризької Богоматері.
  • Космічна програма Європейського Союзу зі спостереження за Землею Copernicus сфотографувала з космосу наслідки пожежі.