Reuters: Медведчук запевнив, що новий президент поверне окуповані території Донбасу, якщо укладе угоду з Москвою

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Новий президент може протягом кількох місяців відновити контроль над окупованими територіями на Донбасі, отримати дешевий газ і великі інвестиції з Росії, якщо він укладе угоду з Москвою. Про це сказав найближчий союзник Кремля в Україні Віктор Медведчук в інтервʼю Reuters.

Медведчук сказав, що Кремль хотів би дізнатися більше про Зеленського, щоб зрозуміти, чи можна з ним мати справу.

«У них немає ніяких очікувань в Москві. Вони хочуть подивитися, що буде потім, хто буде в його ( Володимира Зеленського) оточенні, що він буде робити та з ким», — сказав Медведчук.

Як зазначає Reuters, основна мета Москви — повернути захоплений Донбас Україні на російських умовах, щоб отримати послаблення санкцій Заходу. Але Зеленський хоч і говорив, що «хоче миру» і «вдихнути нове життя в буксуючі переговори», заявляє, що так само, як і Порошенко, не має наміру виконувати певні пункти Мінських угод.

Поки що, за словами Медведчука, Зеленський йде невірним політичним шляхом, однак сподівається, що артист змінить свою позицію після обрання.

Кум Путіна стверджує, що заради того, щоб схилити до себе нову українську владу, президент Росії не проти звільнити українських моряків як жест доброї волі та пустити мільярди доларів з РФ в економіку України, за умови, що економічні відносини між країнами будуть відновлені.

«Мова не йде про те, що вони повинні знову цілуватися або обійматися. Ми говоримо про відновлення прагматичних економічних відносин», — заявив Медведчук.

Він також зауважив, що згоден консультувати Зеленського з цього питання, якщо той стане президентом, і каже, що його партія «Опозиційна платформа — За життя» потенційно готова співпрацювати з ним.