За тиждень штаб Зеленського витратив на агітацію понад 50 млн грн, а Порошенка — майже вдвічі більше

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Виборчий фонд кандидата у президенти Володимира Зеленського за тиждень витратив на агітацію трохи більше 50,4 млн грн. У той час як його опонент на виборах Петро Порошенко витратив майже 97 млн грн. Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції, яке проаналізувало проміжні фінансові звіти фондів.

«Період звіту — з 7 по 13 квітня 2019 року. Протягом звітного періоду повернення добровільних внесків особам не здійснювалося. Кошти виборчого фонду використано на цілі, передбачені законом», — зазначили в НАЗК про обох кандидатів.

Виборчий фонд Петра Порошенка сформований з його власних коштів. Загальна сума на рахунку становила 99,9 млн грн. У той же час фонд Зеленського поповнений виключно за рахунок коштів політичної партії, яка виділила понад 44,5 млн грн.

За тиждень на агітацію штаб Зеленського використав усю суму, а також залишки коштів на поточному рахунку станом на початок звітного періоду та кошти, що мають бути повернені виконавцем за договором, укладеним у попередньому звітному періоді.

  • Проведення дебатів на стадіоні НСК «Олімпійський» обійдеться приблизно у 6—8 млн грн. Як повідомив речник штабу Володимира Зеленського і політтехнолог Дмитро Разумков, ці витрати кандидати поділять порівну.