Компанія «ДТЕК»: «Межигір’я» заборгувало 13,6 млн грн за електроенергію

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Національний парк урочище «Межигірʼя» заборгував 13,6 млн грн за електроенергію, повідомляє холдинг «ДТЕК». Колишня приватна резиденція Віктора Януковича наразі під управлінням Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

«Протягом 11 місяців, які АРМА є управителем об’єкта, агентство так і не уклало договір про постачання і розподіл електроенергії ні з жодною з енергопостачальних компаній, не має договору з розподілу електричної енергії. Відповідно електроенергія споживається без договору, що є порушенням закону «Про ринок електричної енергії», — заявили в компанії.

Там також зазначили, що 15 квітня «ДТЕК Київські електромережі» звернулася до поліції у Вишгородському районі Київської області і вказує на ознаки «викрадення електричної енергії шляхом її самовільного використання», що є злочином.

У «ДТЕК» запевняють, що неодноразово просили АРМА укласти договір на розподіл електричної енергії. Востаннє до агентства вони зверталися 18 січня цього року, проте відповіді не отримали. Після цього компанія вирішила обмежити подачу електроенергії до «Межигір’я», проте працівників «ДТЕК» двічі (25 березня та 8 квітня) не пустили до підстанції особи у камуфляжі, які представлялися представниками громадської організації Національного парку «Межигірʼя». Чи мають ці особи звʼязок із АРМА, компанії невідомо.

«На 01.04.2019 заборгованість Національного парку урочища «Межигірʼя» (ТОВ «Танталіт») за спожиту електричну енергію, яка охоплена рішеннями суду, становить 13,6 млн грн», — заявили в «ДТЕК».

  • Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) продовжило конкурс на управління резиденцією «Межигір’я» до 17 травня. Минулого разу Нацагенство давало додатковий час на початку березня — до 5 квітня. Учасниками тоді стали три компанії — ГО «НПУ «Межигірʼя», яке фактично керує резиденцією на сьогодні, ПП «Гаянський Геннадій Григорович» і ТОВ «Скомпані».
  • Майно резиденції «Межигірʼя» 13 липня 2015 року заарештував Печерський райсуд Києва. Київський апеляційний господарський суд 1 серпня 2017 року ухвалив рішення про визнання недійсними договорів, за якими «Межигірʼя» вивели в 2007 році з державної власності. 29 травня 2018 року Печерський райсуд передав резиденцію «Межигірʼя» в управління АРМА.