У Молдові затримали чоловіка, якого підозрюють в участі у військових діях на Донбасі на боці «ЛНР»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Служба інформації і безпеки Молдови затримала чоловіка за підозрою в участі в бойових діях на Донбасі на боці «ЛНР».

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на прес-службу СІБ.

Судячи з документів, затриманий родом із Тараклії, йому 31 рік. Він виїхав із Молдови в 2012 році. За даними спецслужби, у 2014—2015 роках він поїхав на Донбас, де під позивним «Захар» керував угрупованням «Вовча зграя».

Він, імовірно, постачав угрупованню обмундирування та зброю, виявляв диверсантів і перевіряв машини на наявність вибухівки.

Чоловіка затримали в аеропорту Кишинева, коли він повернувся до Молдови. Із 2015 року він жив у Росії.

  • Поліція міста Селідово (Донецька область) затримала вагітну жінку-найманку, яка перебувала у так званому батальйон «Восток» бойовиків «ДНР». Жінка кілька разів проходила вогневу підготовку на полігоні у селі Крута Балка, а потім була відправлена на блокпост.
  • Поліція Марселя затримала місцевого жителя Юбера Файяра, який називає себе керівником «представництва ДНР» у Франції. Його підозрюють у сутенерстві. Неназване джерело в судових органах розповіло про «дівчат зі сходу, які мали на нього працювати».
  • Колишнього члена незаконного збройного формування «ДНР» з позивним «Домовий» 25 березня затримали прикордонники на адміністративному кордоні з анексованим Росією Кримом. Чоловік — уродженець Кіровоградської області, який проживав на півострові, а у 2014 році входив до батальйону «Російської православної армії».