Коломойський виграв ще один суд щодо ПриватБанку: скасовано перелік повʼязаних із банком юридичних і фізичних осіб

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Національного банку про перелік повʼязаних із ПриватБанком фізичних і юридичних осіб. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Окружний адміністративний суд міста Києва 18 квітня ухвалив чергове рішення щодо процедури націоналізації ПриватБанку у справі № 826/13813/17, яким повністю задовільнив позов підконтрольної колишньому акціонеру ПриватБанку Ігорю Коломойському кіпрської компанії Triantal Investments Ltd», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, як повідомляє прес-служба, суд скасував рішення Національного банку, яке визначало перелік повʼязаних із ПриватБанком фізичних і юридичних осіб.

У Нацбанку підкреслили, що це рішення може призвести до того, що у пов’язаних з колишніми акціонерами осіб з’являться підстави для стягнення з банку коштів, які держава внесла до капіталу банку під час його націоналізації.

Рішення суду поки не набуло законної сили, а НБУ планує найближчим часом його оскаржити.

Хто такі «повʼязані особи»?

Особа, яка за своїм службовим статусом, родинними зв’язками або майновим станом пов’язана з діяльністю та управлінням банком і може одержати певні матеріальні переваги в процесі виконання банком своїх функцій.

Пов’язаними особами, зокрема, можуть бути: керівники банку; власники істотної участі в банку; близькі родичі, чоловік, жінка, діти, батьки керівника або власника істотної участі в банку; афілійовані особи банку, керівники та власники істотної участі в афілійованих особах, а також їхні близькі родичі.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва розглянув справу за позовом Коломойського до Національного банку, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.