У Німеччині відзначають Страсну пʼятницю перед Великоднем. У цей день закон забороняє танцювати

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Німеччині відзначають Страсну пʼятницю перед Великоднем. У цей день закон забороняє танцювати

David Galalis / Flickr

У Німеччині 19 квітня відзначають Страсну пʼятницю, що традиційно святкується перед Великоднем. Його в країні цього року святкуватимуть 21 квітня.

У цей день у Німечинні не прийнято влаштовувати гучні вечірки. Закон навіть забороняє танцювати привселюдно, пише Euronews.

У 12 з 16 німецьких провінцій заборона діє на всю добу, на яку припадає свято. У решті регіонів заборона часткова.

Найбільш суворі заборони на вечірки діють у федеративних землях Баден-Вюртемберг і Баварія. У цих двох регіонах танцювати не можна з четверга до суботи.

У Баден-Вюртемберзі музика може грати в закладах, але танцювати при цьому не можна. Порушникам загрожують штрафи до €1 500. У Баварії заборони ще суворіші: у барах і будь-яких інших закладах не можна вмикати музику. Штраф може сягати €10 тисяч.

У християнстві Страсна пʼятниця вважається «тихим днем» і має бути найспокійнішою в році.

  • У соцмережах зʼявився новий флешмоб — Triangle dance (дослівно «трикутний танець»), який буквально за кілька днів набрав широку популярність. Суть флешмобу в тому, що троє людей тримаються за руки, а потім по черзі стрибають у такт в центр. Насправді це не так просто, оскільки танець вимагає гарного почуття ритму і координації між людьми. У багатьох «танцюристів» перші спроби призводять до легких травм, але дехто демонструє чудові результати.
  • Премʼєр-міністр Великої Британії почала свій виступ на конференції Консервативної партії з танцю під пісню гурту АВВА “Dancing Queen”. Мей весело пританцьовувала, коли йшла до трибуни. Ще кілька секунд вона вітала присутніх, продовжуючи танцювати.