«У війні другого дубля немає». Командувач ВМС Воронченко закликав Зеленського та Порошенка розповісти про деокупацію Криму і Донбасу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Командувач Військово-морськими силами Ігор Воронченко закликав кандидатів у президенти викласти своє бачення деокупації Криму та окремих територій Донбасу.

«Ми хочемо почути конкретні відповіді, які стосуються розвитку країни та Збройних сил. Дайте відповідь, як будуть відвойовані території, яким чином примусити Росію виконувати норми міжнародного морського права», — заявив Воронченко.

Воронченко підкреслив, що армія — поза політикою, а Військово-морські сили продовжать виконувати законодавство. Він нагадав, що українські моряки першими зустріли військову агресію Росії. «Ми не виконали злочинний наказ зрадника Березовського здати зброю. Але ми не впевнені, що такий наказ не надійде знову», — зазначив адмірал.

Він заявив, що «дуже важко брати кермо країни, яка перебуває у війні». «Тільки в кіно можна брати один, два, три дублі — і до безкінечності ...У війні другого дубля немає, бо за нами підлеглі військовослужбовці», — підкреслив командувач.

  • Раніше лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв звернувся до Зеленського та поставив йому пʼять запитань про Крим.
  • У Зеленського відповіли: «Крим був, залишається та буде частиною України, яка має повернутися до її складу з компенсацією з боку Росії за завдані окупацією збитки, з урахуванням відшкодування постраждалим і родинам загиблих від російських репресій. Ми не готові віддавати, дарувати, здавати в оренду або у використання суверенні території України та її громадян — це не може бути предметом переговорів і домовленостей!»