Порошенко: «Я проти легалізації короткодульної зброї. Реєстрація повинна бути ускладнена»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент та кандидат на другий термін Петро Порошенко під час дебатів на «Суспільному» заявив, що виступає проти легалізації короткодульної зброї. За його словами, у країні потрібно посилити процедуру реєстрації зброї, яке вже перебуває на руках у населення.

«Наявність короткоствольної зброї на руках в українців точно не додасть безпеки. І ризики, які можуть призвести до використання зброї на вулицях, абсолютно невиправдані [...]. Реєстрація зброї повинна бути ускладнена, я переконаний, що необхідно зброю з українських вулиць вилучати. Якщо йдеться про мою політичну позицію, я проти легалізації короткоствольної зброї в Україні. Завтра вони легалізують гранати, завтра вони легалізують автоматичну зброю. Ні в одній країні світу це не призводить до зниження рівня злочинності... Подивіться на США, подивіться на Нову Зеландію», — сказав він.

При цьому Порошенко зазначив, що готовий вести предметну дискусію з цього питання.

Зазначимо, що у вересні 2015 року Порошенко заявив, що «тільки 11% українців підтримують вільне володіння зброєю». 82% українців нібито проти цього. Після цих слів у країні зʼявився мем. В армії і серед населення зʼявився цілий рух «11%», метою якого було показати, що ця цифра може бути набагато більшою.

  • 19 квітня на НСК «Олімпійський» пройшли дебати між кандидатами Володимиром Зеленським і Петром Порошенком. theБабель вів онлайн-трансляцию зустрічі двох претендентів на посаду глави держави.
  • Мирослава Барчук, ведуча дебатів у студії Національної громадської телерадіокомпанії (мовник «Суспільне»), куди прибув президент і кандидат на цю посаду Петро Порошенко, оголосила про загрозу терористичного акту в студії.