Аеропорт столиці Бельгії змінив назву української столиці з Kiev на Kyiv

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Аеропорт столиці Бельгії змінив назву української столиці з Kiev на Kyiv

Viktor Forgacs / Unsplash

Аеропорт Брюсселя підтримав ініціативу #CorrectUA і змінив назву української столиці з Kiev на Kyiv. Про це повідомляє посольство України в Бельгії на своїй сторінці в Facebook.

«Гарні новини з Королівства Бельгія. Бельгійські аеропорти приєдналися до кампанії #CorrectUA, і тепер ви можете побачити прильоти літаків з міста Kyiv, а не Кiev», — йдеться в повідомленні.

При цьому на сторінці в Twitter онлайн-компанії #CorrectUA підкреслюється, що «Брюссель — столиця Бельгії та Євросоюзу, важливий центр перетину політичних і фінансових інтересів приєднався до ініціативи».

  • МЗС України у жовтні 2018 року почало онлайн-кампанію #CorrectUA, в якій просить іноземців правильно писати назву української столиці — #KyivNotKiev. Ініціативу підтримали аеропорти Лондона, Таллінна, Будапешта, Вільнюса, Торонто, Тель-Авіва та інших міст Європи та Америки.
  • Аеропорт італійського міста Бергамо змінив назву української столиці з Kiev на Kyiv, виправив назву Lvov на Lviv, а також замінив Odessa на Odesa. Про це повідомляється в Twitter онлайн-кампанії #CorrectUA.
  • 11 квітня два міжнародних аеропорти Казахстану змінили назву української столиці з Kiev на Kyiv. Казахстан — перша країна Центральної Азії, яка приєдналася до онлайн-кампанії #CorrectUA.