Полянський позивається до Американської кіноакадемії після звинувачень у зґвалтуванні

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Режисер Роман Полянський позивається до Академії кінематографічних мистецтв і наук США після того, як рік тому його позбавили членства в організації через звинувачення у зґвалтуванні. Про це повідомляє NBC News.

«Роман Полянський, який переховується від влади США після визнання себе винним в інтимних звʼязках з неповнолітніми, подав до суду на Академію кінематографічних мистецтв і наук США у спробі відновити своє членство», — йдеться в повідомленні.

З вимогою відновити своє членство в Академії Полянський звернувся до Верховного суду Лос-Анджелеса. У тексті документа зазначається, що організація порушила свої власні правила виключення з Академії.

«Його викинули через анонімний лист. Якщо Академія вислухає його, то у Полянського буде можливість викласти свою точку зору. Ми просто хочемо справедливого слухання», — зазначив адвокат режисера Харланд Браун.

Що сталося?

Романа Полянського виключили з Американської кіноакадемії на початку травня 2018 року після того, як його звинуватила у зґвалтуванні 61-річна німецька актриса Рената Лангер. За її словами, режисер поглумився з неї, коли їй було лише 15 років.

  • Голлівудського кінопродюсера і режисера номінованої на «Оскар-2019» «Богемної рапсодії» Браяна Сінгера знову звинуватили в розбещенні неповнолітніх хлопчиків і педофілії.
  • Креативного директора Pixar Animation і Walt Disney Animation Studios Джона Лассетера звільнили з Disney в червні 2018 року після хвилі скарг на сексуальні домагання, некоректні дотики до жінок і дискримінацію за ознакою статі в компаніях Disney, в тому числі, в її «дочці» Pixar.