Вбивство журналістки в Північній Ірландії: поліція заарештувала двох осіб

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Правоохоронці Північної Ірландії затримали двох осіб, яких підозрюють у вбивстві журналістки Лайри Маккі під час заворушень у місті Лондондеррі. Про це повідомляє газета The Irish News.

«Чоловіки віком 18 і 19 років були затримані відповідно до закону про протидію тероризму, про висунення їм звинувачень поки не повідомлялося", — йдеться в повідомленні.

Детективи, які займаються цією справою, опублікували кадри стрільби і заворушень в Лондондеррі в надії, що це допоможе наказати вбивць журналістки.

Що сталося?

29-річна журналістка Лайра Маккі була вбита пострілом в голову під час заворушень у північноірландському місті Лондондеррі. За інформацією журналістів, до злочину може бути причетне угруповання «Нова Ірландська республіканська армія», яка виступає за приєднання Північної Ірландії, яка входить до складу Великобританії, до Республіки Ірландія.

Жінка стала єдиною жертвою заворушень.

  • Туреччина заарештувала двох чоловіків, які зізналися у шпигунстві для Обʼєднаних Арабських Еміратів. Один з них може бути причетний до вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.