«День тиші» в Україні: поліція зареєструвала 97 повідомлень про порушення

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
«День тиші» в Україні: поліція зареєструвала 97 повідомлень про порушення

Петро Порошенко / Flickr

У «день тиші» перед другим туром виборів президента України, поліція зафіксувала 97 повідомлень, які повʼязані з порушенням виборчого законодавства. Про це повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич на сторінці поліції в Facebook.

Найбільша кількість звернень про порушення надійшла з Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської областей, а також з Києва.

«По одному повідомленню відкрито кримінальне провадження. Складено пʼять адміністративних протоколів. Підкреслюю, що поліція реагує на всі повідомлення, повʼязані з порушеннями виборчого законодавства», — зазначив він.

Також Фацевич уточнив, що більшість повідомлень стосувалася розміщення агітаційних плакатів та білбордів. Крім того, голова виборчої дільниці у Рівненській області розповів правоохоронцям про лист із погрозами, який виявив біля своєї квартири.

У Полтаві, стверджує Фацевич, перевіряється повідомлення про роздачу агітаційних листівок проти одного з кандидатів.

  • У суботу, в «день тиші» перед другим туром президентських виборів в Україні, в Івано-Франківську, Львові та Луцьку виявили приховану агітацію. Про це повідомляє рух «ЧЕСНО».