Спостерігач подав позов проти Зеленського. Справу розгляне апеляційний суд

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Шостий апеляційний адміністративний суд розгляне позов спостерігача за виборами президента України в окрузі № 221 від громадської організації «Українська асоціація акціонерів» Андрія Хілька щодо законності реєстрації кандидата Володимира Зеленського. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, позов до суду надійшов 19 квітня. Його буде розглядати колегія у складі головуючої Олени Ганечко, суддів Андрія Коротких та Ігоря Федотова.

Також вказується, що в суді Хілько буде домагатися «визнання порушень в підкупі виборців та скасування рішення ЦВК № 153 від 30.01.2019 щодо реєстрації кандидата В. Зеленського».

Пізніше на своїй сторінці у Facebook Хілько написав, що запрошує на засідання всіх бажаючих.

«Запрошую до 20:30 на засідання громадян, журналістів, субʼєктів виборчого процесу, правозахисників для невеликого брифінгу, обговорення майбутнього судового процесу», — зазначив він.

Як зʼясувалося пізніше, Хілько вважає підкупом виборців роздачу безкоштовних квитків на дебати, які пройшли на НСК «Олімпійський».

  • У «день тиші» перед другим туром виборів президента України поліція зафіксувала 97 повідомлень, які повʼязані з порушенням виборчого законодавства. Про це повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.
  • У суботу, в «день тиші» перед другим туром президентських виборів в Україні, в Івано-Франківську, Львові та Луцьку виявили приховану агітацію .Про це повідомляє рух «ЧЕСНО».