Вночі: Берінчик захистив титул чемпіона, порт у Сирії передадуть в оренду Росії, а SpaceX невдало випробувала двигун Crew Dragon

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Денис Берінчик захистив титул чемпіона в легкій вазі

Українськийх боксер, володар титулу WBO International у легкій вазі Денис Берінчик захистив чемпіонський пояс. Він переміг у бою проти японця Ніхіто Аракаву. Про це повідомляє Національний олімпійський комітет.

Бій відбувся в Палаці спорту в Києві. Це був перший для Берінчика захист титулу. Боксер змагався протягом усіх 12 раундів і переміг одноголосним рішенням суддів — 120:107, 118:109, 120:107.

Після бою Берінчик заявив, що хоче провести бій із іншим українським боксером — Василем Ломаченком, та позмагатися за повноцінний пояс чемпіона світу за версією WBO.

Корабель Великої Британії зайшов у Чорне море

Розвідувальний корабель Військово-морських сил Великої Британії HMS Echo зайшов у Чорне море. Про це повідомляє ресурс Bosphorus Observer у Twitter.

Корабель пробуде в морі 21 день, відповідно до Конвенції Монтре. Він оснащений 20-міліметровою гарматою і 7,62-міліметровим кулеметом.

Поліція розслідує стрілянину в Кам’янському як замах на вбивство

Поліція відкрила кримінальне провадження через стрілянину в центрі Кам’янського (колишній Дніпродзержинськ) Дніпропетровської області, внаслідок якої постраждало троє людей. Злочин кваліфікували як замах на вбивсто місцевого активіста Євгена Найду. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

20 квітня в Камʼянському сталася стрілянина. Поранено громадського активіста, керівника ГО «Рух Громадська Варта» Євгена Найду, ще двоє людей постраждали. Євген Найда у 2015 році балотувався на пост мера Камʼянського.

Порт у Сирії передадуть в оренду Росії

Сирійський порт «Тартус» передадуть в оренду Росії на 49 років для використання в економічних цілях. Влади обох країн мають підписати контракт протягом найближчого тижня, повідомляє DW з посиланням на заступника голови уряду Росії з питань оборонно-промислового комплексу Юрія Борисова.

Попередньо це питання обговорювалося ще у 2018 році, але остаточно сторони домовилися після зустрічі Борисова з президентом Сирії Башаром Асадом у Дамаску.

У «Тартусі» розташований пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії в Середземному морі. Там можуть розташовуватися до 11 бойових кораблів, зокрема й ті, що оснащені ядерними енергетичними установками.

SpaceX випробувала двигун Crew Dragon. Результат назвали «аномальним»

Компанія SpaceX повідомила, що випробовування двигуна нового космічного корабля Crew Dragon завершилися невдачею. Результат на одній із капсул корабля назвали «аномальним».

Про це повідомляє Axios із посиланням на заяву SpaceX і NASA.

У ній ідеться, що попередні випробування двигуна відбувалися за планом, але фінальне вийшло з-під контролю. SpaceX намагається знайти причину та виправити ситуацію.

Сrew Dragon має доставляти астронавтів на Міжнародну космічну станцію і назад.