Spiegel: Ізраїльський політтехнолог кілька тижнів перед виборами працював у редакції телеканалу «Прямий»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Політтехнолог Моше Клюгхафт кілька останніх тижнів працював у редакції телеканалу «Прямий». Про це пише німецьке видання Spiegel, згадуючи, що цей канал повʼязують із чинним президентом і кандидатом на цю посаду Петром Порошенком.

Видання посилається на анонімне джерело серед працівників «Прямого».

За даними джерела, для Клюгхафта виділили окреме приміщення в редакції. Окрім нього, там працювали й інші «ізраїльські фахівці».

Моше Клюгхафт — ізраїльський політтехнолог, входить до переліку найвпливовіших людей світу у віці до 40 років за версією Forbes. Консультував Саломе Зурабішвілі, яка перемогла на президентських виборах у Грузії в листопаді 2018 року. Також працював на грузинського премʼєр-міністра Бідзіну Іванішвілі.

  • Раніше ізраїльський політтехнолог Моше Клюгхафт заявив, що інформація про його роботу у передвиборчій кампанії українського президента Петра Порошенка є фейком. Про це він повідомив кореспонденту theБабеля.
  • На початку квітня народний депутат Сергій Лещенко написав, що Порошенку у стратегії збереження влади допомагає Моше Клюгхафт.
  • Лещенко додав до тексту у своєму блозі скріни фото, оприлюднених, за його словами, на профілі ізраїльського політтехнолога в Instagram. Фото, за словами політика, були зроблені Клюгхафтом у Києві, але пізніше він їх видалив. Спершу Моше Клюгхафт опублікував відео березневого снігопаду з вікна телеканалу «Прямий». А на опублікованому пізніше фото видно вулиці Києва з вікна.