Другий тур виборів президента: у Київському СІЗО нестача бюлетенів. Є й інші порушення

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Київському слідчому ізоляторі виявили ряд порушень повʼязаних із проведенням другого туру президентських виборів, серед яких нестача бюлетенів, недостатня кількість кабінок для голосування, а також брак ящиків.

Про це у Facebook пише уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За словами Денісової, порушення у СІЗО були і під час першого туру виборів, які відбулися 31 березня.

«Можу констатувати, що за наслідками минулого візиту наші рекомендації були виконані частково. Цього разу дільниця відкрилася своєчасно о 8 годині. Також трьом особам, які мають складності з пересуванням, буде забезпечено право на голосування — до них принесуть переносну скриньку. Адміністрація установи не вжила заходів щодо реагування на найбільш вагоме порушення, виявлене під час попереднього візиту — за наявності однієї спеціальної дільниці, голосування знову відбувалося на трьох різних майданчиках», — повідомила вона.

За її словами, на 2530 виборців, які перебувають в установі, завезли тільки 2416 бюлетенів. Таким чином, 114 чоловік не зможуть проголосувати.

Також Денісова зазначила, що у СІЗО, крім недостатньої кількості кабінок, також немає однієї великої та однієї переносної скриньки. «Не було розглянуто шість заяв громадян про надання їм можливості участі у голосуванні», — додала вона.