Національний екзит-пол: Зеленський — 73,2%, Порошенко — 25,3%

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Національний екзит-пол: Зеленський — 73,2%, Порошенко — 25,3%

Гонтар Володимир / УНІАН

Кандидат у президенти Володимир Зеленський здобув перемогу на виборах, згідно з даними Національного екзит-полу.

За Зеленського проголосували 73,2%, за його опонента, чинного президента Петра Порошенка — 25,3%. Ще 1,5% бюлетенів визнано зіпсованими. Такі дані станом на 18:00.

Езит-пол проводив Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

Генеральна сукупність екзит-полу – виборці, які проголосували на виборчих дільницях на території України (крім спеціальних дільниць). Теоретично вибірка репрезентативна для України загалом, тобто для всіх тих дільниць, на яких відбулися вибори. Опитано 13 686 респондентів на 300 виборчих дільницях. Застосовувалася методика «таємного голосування».

  • Статистична похибка вибірки не перевищує 3%.7 квітня комісія оголосила офіційні результати першого туру. За Зеленського проголосували 30,24% виборців, а за Петра Порошенка — 15,95%. Третє місце посіла Юлія Тимошенко (13,40%), після якої йдуть Юрій Бойко (11,67%) та Анатолій Гриценко (6,91%).
  • theБабель веде текстову онлайн-трансляцію другого туру виборів.