Вночі: у США закрилась остання виборча дільниця, на Шрі-Ланці зросла кількість загиблих після терактів, а Ейфелева вежа погасила вогні

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Сан-Франциско закрилася остання виборча дільниця другого туру

У американському місті Сан-Франциско закрилась остання виборча дільниця на виборах президента України. Тут голосування через різницю у часі завершилося о шостій ранку 22 квітня за Києвом. Участь у виборах взяли 582 громадянини України. У першому турі явка була нижчою — тоді проголосували 395 виборців.

«Дякуємо всім, хто прийшов на дільницю та проголосував на виборах президента України!» — зазначили в закордонній комісії.

Кількість загиблих на Шрі-Ланці зросла до 262 осіб

Кількість загиблих внаслідок серії вибухів на Шрі-Ланці зросла до 262 осіб .Ще 452 особи отримали поранення. Серед загиблих були громадяни Японії, США, Нідерландів і КНР. Влада арештувала 13 осіб, пов’язаних з терактами. Школи та університети залишаються закритими, заплановані державні іспити перенесені.

У день католицького Великодня, 21 квітня, в різних містах Шрі-Ланки майже одночасно сталися шість вибухів. Вони пролунали в готелях і католицьких церквах, де тривали великодні богослужіння. Через кілька годин у столиці Коломбо прогриміли ще два вибухи .

У памʼять про жертв на Шрі-Ланці на Ейфелевій вежі погасили вогні

Вогні Ейфелевої вежі у ніч на 22 квітня погасили у пам’ять про загиблих внаслідок терактів на Шрі-Ланці. Мерія вирішила вимкнути освітлення архітектурної памʼятки Парижа о 00:00 (01:00 за Києвом).

А будівлю ізраїльського муніципалітету в Тель-Авіві підсвітили прапором Шрі-Ланки, вшановуючи памʼять жертв.

У Києві на Майдані хуліган викрав авто патрульних і збив поліцейську

У ніч на 22 квітня на перехресті вулиць Хрещатик та Михайлівська у Києві п’яний чоловік викрав службовий автомобіль Toyota Prius патрульної поліції, яка приїхала на виклик про хуліганство. При цьому він збив патрульну поліцейську, яка намагалася його зупинити. Правоохоронці почали переслідувати водія. На Залізничному шосе поліція заблокувала та зупинила службовий автомобіль. Зловмисника затримали. Патрульну доправили до лікарні з попереднім діагнозом «закрита черепно-мозкова травма та струс головного мозку». Її стан оцінюється як задовільний.