Зеленського з перемогою привітали премʼєр Канади Трюдо та лідер опозиції Венесуели Гуайдо

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо та лідер опозиційного парламенту Венесуели Хуан Гуайдо привітали Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента.

«Вітаю Володимира Зеленського з результатами президентських виборів в Україні. Я з нетерпінням чекаю співпраці з вами для подальшого зміцнення звʼязків між Канадою та Україною, а також для створення нових можливостей для людей в обох наших країнах», — написав Трюдо у Twitter.

Тимчасовий правитель Венесуели Хуан Гуайдо підкреслив, що вільні вибори — «це механізм, який дозволяє народам висловити та матеріалізувати ваше бажання змін».

«Як президент Боліварської Республіки Венесуела я вітаю народ України та Володимира Зеленського з їхньою великою і гучною перемогою», — зазначив Гуайдо.

  • Володимира Зеленського з перемогою вже привітали президент Франції Емманюель Макрон та американский лідер Дональд Трамп, а також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.
  • Володимир Зеленський здобуває перемогу у другому турі виборів. Як свідчать попередні дані ЦВК після опрацювання понад 90% протоколів, він набирає 73,17% голосів, у той час як за чинного главу держави Петра Порошенка проголосували 24,50% виборців.