Екіпажі трьох кораблів Чорноморського флоту Росії вимагали через суд виплати добових за відрядження до Сирії. Їм відмовили

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Члени екіпажів трьох кораблів Чорноморського флоту Росії вимагали виплатити їм добові за бойові відрядження до Сирії, але після відмови командування подали колективний позов до суду.

Як пише «Коммерсантъ», офіцери вимагали по 300 тис. рублів, а моряки-контрактники — по 200 тис. рублів.

Екіпажі морського тральщика «Ковровец» і ще двох кораблів зверталися у Севастопольський гарнізонний військовий суд, але отримали відмову, оскільки згідно з наказом Міноборони РФ від 2011 року «похід не був відрядженням».

На суді командир військової частини і представник фінансової служби Чорноморського флоту заявили, що замість виплат моряки можуть розраховувати лише на «щомісячну надбавку за виконання завдань, безпосередньо повʼязаних із ризиком для життя і здоровʼя у мирний час», яку їм вже виплатили.

Адвокат моряків заявив, що рішення суду порушує принцип справедливості та рівності. «Військовослужбовці, які фактично виконують одні і ті самі завдання, перебувають в нерівних умовах. Військовослужбовці, які перебувають на суші, зокрема льотчики таі технічний персонал авіабази, всі отримують добові. А моряки, які теж ризикують своїм життям, — ні»,— сказав він.

Юрист зазначив, що подібні позови з боку російських моряків вже раніше розглядалися і в інших судах, але їх теж не задовільнили.