Теракти на Шрі-Ланці: вибухи могли влаштувати смертники. На це вказують фрагменти тіл

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Теракти на Шрі-Ланці: вибухи могли влаштувати смертники. На це вказують фрагменти тіл

Stringer / Getty Images

Серію вибухів на Шрі-Ланці, внаслідок яких загинули близько 290 осіб і майже 500 отримали поранення, могли влаштувати терористи-смертники.

Як повідомляє Daily Mirror з посиланням на джерела у правоохоронних органах, 20 квітня в номер готелю Shangri-La, у якому пролунав один з вибухів, заселилися двоє чоловіків. Камери відеоспостереження після показали, що ці чоловіки підірвали бомби в кафе та коридорі готелю.

За даними AFP, смертників було не менше семи. Слідчі зробили висновки на основі аналізу фрагментів тіл, виявлених на місці терактів.

Більшість представників влади впевнені, що за терактами стоять релігійні угруповання, однак поки що жодне з них не взяло на себе відповідальність. Повідомляється, що за кілька днів до вибухів представник місцевого уряду попередив, що мусульманські терористи планують атаку в країні.

  • У день католицького Великодня, 21 квітня, у Шрі-Ланці пролунали вісім вибухів. Шість вибухів сталися в столиці Коломбо, у трьох церквах, де проходила служба, і в трьох готелях («Шангрі-Ла», «Циннамон Гранд» та «Кінгсбері»), де зупинилися паломники. Ще два — у передмістях столиці. Обʼєктами атаки були християни. Серед загиблих щонайменше 35 іноземних громадян.
  • Поліція вже затримала 24 підозрюваних у причетності до вибухів.