Янукович привітав Зеленського з перемогою. У штабі «Зе» відхрестилися від такої підтримки

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Екс-президент — утікач Віктор Янукович привітав з перемогою Володимира Зеленського в другому турі виборів президента.

Про це у Facebook повідомив прес-секретар сина Януковича Юрій Кірасір.

«Я щиро вітаю Вас із обранням на посаду президента України. Українці довірили Вам цей пост у важкий для нашої країни момент історії», — йдеться у зверненні Януковича.

У своєму привітанні колишній президент вчергове звинуватив Петра Порошенка в «політиці ненависті», яку, на його думку, він проводив усі ці роки, а також побажав Зеленському «міцного здоровʼя та успіхів».

За його словами, головне завдання Зеленського тепер «обʼєднати і примирити український народ», а також принести країні мир.

У свою чергу в команді новообраного президента заявили, що обійдуться без привітань від Януковича.

«Протягом усієї кампанії команда Зеленського отримувала так звану «підтримку» від російських пропагандистів і колишніх українських чиновників. Ми обійдемося як без цієї підтримки, так і без їх привітань», — сказав спікер штабу Зеленського Дмитро Разумков, пише Інтерфакс-Україна.

  • Володимир Зеленський здобув перемогу у другому турі виборів. Як свідчать попередні дані ЦВК після обробки понад 90% протоколів, він набирає 73,17% голосів, тоді як за чинного главу держави Петра Порошенка проголосували 24,50% виборців.
  • Зеленського з перемогою вже привітали президент Франції Емманюель Макрон та американський лідер Дональд Трамп, а також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.