У Москві знайшли картину Левітана, викрадену з Третьяковської галереї. Її намагалися продати на аукціоні

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У Москві на онлайн-аукціоні знайшли викрадену картину російського художника Ісаака Левітана, яка зберігалася в Третьяковській галереї.

Як пише «Новая газета», йдеться про полотно «Летний пейзаж. Пашня».

Картина зникла приблизно після 11 квітня, коли її під розписку взяла фахівець галереї Людмила Шаріна. Вартість картини згідно з розпискою становила 2,24 млн рублів (майже мільйон гривень).

Картину виявили 19 квітня серед лотів одного з аукціонів. За повідомленням поліції, її вже розшукали та збираються повернути до галереї протягом понеділка, 22 квітня.

  • До музею голландського художника Вінсента Ван Гога в Амстердамі повернули дві картини митця, які викрали 17 років тому. Йдеться про полотна «Вихід із протестантської церкви в Нюенені» та «Краєвид моря біля Схевенінгена».
  • Картина, яку вважали меншою копією «Мадонни з гранатом» італійського художника Сандро Боттічеллі, виявилася оригінальною роботою митця. Такого висновку дійшли в «Англійській спадщині» (English Heritage — благодійний фонд у Великій Британії, що керує історичним майном та має підтримку від держави).