Під час терактів на Шрі-Ланці загинули троє дітей найбагатшого бізнесмена Данії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Під час низки вибухів, які сталися 21 квітня на Шрі-Ланці, загинули троє дітей данського мільярдера Андерса Холька Поульсена. Про це повідомляє Politiken.

«На жаль, ми можемо це підтвердити. Ми просимо вас поважати конфіденційність і не маємо інших коментарів», — заявили в прес-службі бізнесмена.

За даними агентства Bloomberg, Поульсен є найбагатшою людиною Данії. Він є найбільшим акціонером мережі роздрібної торгівлі одягу Asos і власником бренду Jack&Jones. Крім цього, він є найбільшим приватним землевласником Шотландії.

  • Відповідальність за вісім вибухів у Шрі-Ланці взяло на себе ісламістське угрупування «Джамаат ат-Таухіда аль-Ватанія» (Національне єднання), яке повʼязане із міжнародною терористичною організацією «Аль-Каїда».
  • У день католицького Великодня, 21 квітня, у Шрі-Ланці прогриміли вісім вибухів. Шість вибухів сталися в столиці Коломбо, у трьох церквах, де проходила великодня служба, і в трьох готелях («Шангрі-Ла», «Циннамон Гранд» і «Кінгсбері»), де паломники зупинилися. Ще два — в передмістях столиці. Обʼєктами атаки були християни. Серед загиблих щонайменше 35 іноземних громадян.
  • Загальна кількість загиблих у терактах — 290 людей.