У команді Зеленського назвали Медведчука неефективним у питанні обміну полоненими

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У команді Володимира Зеленського назвали неефективною роль очільника партії «Опозиційна платформа — За життя» і союзника Кремля Віктора Медведчука у питанні обміну військовополоненими з Росією та бойовиками «ЛДНР».

Речник штабу Зеленського Дмитро Разумков на брифінгу висловив сумнів у подальшому залученні Медведчука до цього процесу.

«Його туди делегував не Володимир Зеленський, а Петро Порошенко. Якщо я не помиляюся, Віктор Медведчук, у першу чергу, повинен був відповідати за повернення полонених і заручників, які перебувають як на тимчасово окупованій території, так і в Російській Федерації. По-моєму, останній серйозний обмін відбувався 25 грудня 2017 року. Тому мені здається, що цей формат взаємодії не дуже ефективний», — сказав Разумков.

Він проте не пояснив, чи буде будь-яка співпраця з Медведчуком у майбутньому.

  • Раніше Віктор Медведчук заявив, що новий президент України може протягом декількох місяців відновити контроль над окупованими територіями на Донбасі, отримати дешевий газ і великі інвестиції з Росії, якщо він укладе угоду з Москвою.
  • Володимир Зеленський здобув перемогу у другому турі виборів. Як свідчать попередні дані ЦВК після обробки понад 90% протоколів, він набирає 73,17% голосів, у той час як за чинного главу держави Петра Порошенка проголосували 24,50% виборців.