22 квітня у світі відзначають День Землі. NASA запустило флешмоб, а Google — святковий дудл

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
22 квітня у світі відзначають День Землі. NASA запустило флешмоб, а Google — святковий дудл

NASA

Щорічно 22 квітня у всьому світі відзначають День Землі. Це свято найглобальніше на планеті — його підтримує Організація Обʼєднаних Націй (ООН) та відзначають у 192 країнах. Перша акція до Дня Землі відбулася 22 квітня 1970 року у США.

NASA

Цього року Google присвятив дудл всесвітньому Дню Землі. Дудл в інтерактивній формі розповідає про рідкісні та незвичайні тварини та рослини, які населяють нашу планету. У Google вирішили приділити особливу увагу різноманітним видам тварин на Землі та присвятити цьому заставку на головній сторінці пошуковика.

Головною метою святкування Дня Землі є привернення уваги суспільства до проблем екології, глобального потепління, збереження рослинності на планеті та взагалі турботі про природу. Вважається, що сьогодні кожен має зробити щось корисне для Землі — прибрати засмічену ділянку, посадити дерево.

У День Землі за традицією в різних країнах звучить Дзвін Миру. Він закликає людей з усього світу докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру — це заклик до дії заради збереження миру й життя на Землі.

Цього року до Дня Землі NASA запустило флешмоб #EarthDay. Жителів планети закликають фотографувати незвичайні природні явища та ділитися ними з хештегом #PictureEarth. Ці знімки можуть бути використані в майбутніх проектах NASA.

NASA

NASA

NASA

«Наша чудова планета готова до великих планів, і на #EarthDay, 22 квітня, ми закликаємо вас! Допоможіть нам відсвяткувати цей день, завантаживши фотографію ваших улюблених природніх явищ за допомогою #PictureEarth. Ваші фотографії можуть бути представлені в майбутніх проектах», — йдеться в повідомленні на сайті NASA.

NASA