ОБСЄ позитивно оцінює другий тур виборів в Україні

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
ОБСЄ позитивно оцінює другий тур виборів в Україні

Гонтар Володимир / УНІАН

Організація безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) оцінює процес проведення виборів в Україні позитивно. Голосування у другому турі відбулося з дотриманням фундаментальних прав людини, йдеться у висновку організації.

«Другий тур був добре організований, незважаючи на технічні складнощі й обмежені часові рамки... Спостерігачі оцінили день виборів позитивно і, незважаючи на кілька процедурних проблем, відбулося помітне поліпшення у підрахунку голосів у порівнянні з першим туром», — йдеться в повідомленні.

Голова делегації Парламентської асамблеї ОБСЄ Доріс Барнетт зазначила, що «вільні вибори стають нормою в Україні». На її думку, цьогорічні вибори свідчать, що демократія в Україні стала більш стабільною.

  • Лідери різних країн вітають Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента.
  • Центральна виборча комісія опрацювала 99,03% електронних протоколів. За цими даними, Володимир Зеленський перемагає на виборах, отримавши 73,22% голосів. Чинного главу держави підтримали 24,46% українців.
  • Явка виборців у другому турі виборів становила 61,37%. У ЦВК заявили, що орієнтовно 30 квітня зможуть оголосити офіційні результати другого туру виборів. Крайній термін — 1 травня 2019 року. А до 3 червня повинна відбутися інавгурація нового президента.