Суд заборонив призначати членів Вищої ради правосуддя за квотою президента

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Окружний адмінсуд Києва заборонив призначати членів Вищої ради правосуддя (ВРП) за квотою президента. Позов стосувався скасування рішення Конкурсної комісії з відбору кандидатів для здійснення президентом призначення членів Вищої ради правосуддя та повторного проведення відповідного конкурсу.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Суд заборонив призначення Конкурсною комісією кандидатів, які рекомендує глава держави для здійснення даного призначення.

Також рішенням суду голові комісії Володимиру Буткевичу, або будь-якій іншій людині, яка виконує його обовʼязки, заборонено подавати на розгляд президента список кандидатів для відповідного призначення.

«Суд, ухвалюючи рішення про задоволення заяви щодо забезпечення позову, виходив з того, що невжиття таких заходів забезпечення з урахуванням заявлених позивачем вимог може істотно ускладнити та унеможливити виконання рішення суду, ефективний захист і поновлення порушених прав та інтересів позивача, за захистом яких він звернувся. Судом враховано, що вжиття вказаних заходів забезпечення позову матиме наслідком виключно збереження існуючого становища до розгляду даної справи по суті», — йдеться у повідомленні.

У той же час суд відкрив справу за цим позовом, яку розглянуть у спрощеному порядку.

Як повідомив theБабелю суддя-спікер Богдан Санін, суд частково задовольнив позов одного з кандидатів у комісію, який проходив конкурс з відбору.