«Хай приїдуть до Лондона». Гонтарева не піде на допит у ГПУ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Екс-глава Національного банку Валерія Гонтарева не планує йти на допит у Генеральну прокуратуру та запрошує слідчих до Лондона. Про це вона розповіла Українським Новинам.

«Я не збираюся йти на допит. Я живу і працюю в Лондоні. Якщо вони хочуть приїхати мене допитувати, то хай приїдуть і допитають», — сказала вона.

При цьому вона підкреслила, що не має жодного стосунку до справи олігарха Сергія Курченка, назвавши цю підозру політично вмотивованою. Гонтарева заявила, що ніколи не була знайома з Курченком і не брала участі в жодній з угод.

«Як ви памʼятаєте, це все почалося перед першим туром виборів, коли вийшов генпрокурор і сказав, що [Костянтин] Кулик сфабрикував цю підозру, яку вніс о пʼятій ранку за липовими документами. Звідки це виникло знову, не можу сказати. Новий час, нова влада», — додала Гонтарева.

  • Генеральна прокуратура в понеділок викликала на допит колишнього главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна, екс-главу Нацбанку Валерію Гонтареву та заступника глави Адміністрації президента Олексія Філатова.
  • 28 березня в ЗМІ зʼявилася інформація, що Кулик у межах справи олігарха Сергія Курченка повідомив про підозри близькому оточенню президента Петра Порошенка. У список потрапили Гонтарева, Ложкін, Філатов та інші. Кулик цю інформацію підтвердив, а Генеральна прокуратура спростувала.
  • 11 квітня президент Петро Порошенко заявив, що Кулика необхідно притягнути до кримінальної відповідальності. За словами президента, він незаконно вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вручення підозр.