Справа про розкрадання в обленерго: екс-нардеп Крючков вийшов під заставу в 7 мільйонів гривень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Екс-депутат Верховної Ради і голова правління холдингу «Енергомережа» Дмитро Крючков вийшов зі слідчого ізолятора під заставу 7 млн грн. Про це theБабелю розповів його адвокат Олександр Лисак.

«Так, я в пʼятницю вніс заставу, і сьогодні він [Крючков] вийшов», — розповів адвокат. Лисак додав, що на середу, 24 квітня, запланований розгляд апеляції Крючкова для скасування запобіжного заходу.

Крючков є одним із фігурантів програми журналістських розслідувань «Схеми» про корупцію та виведення грошей зі сфери енергетики. У ньому також фігурують бізнесмени Григорій та Ігор Суркіси й Ігор Кононенко — близький друг та бізнес-партнер президента Петра Порошенка. Журналісти оприлюднили записи телефонних розмов з їхньою участю. Крім того, редакції програми «Схеми» Крючков письмово повідомив, що від усіх корупційних оборудок сторона Порошенка — Кононенка «отримувала від 50 до 75% прибутків від бізнесу, який був предметом домовленостей».

  • 17 квітня Соломʼянський районний суд Києва заарештував Крючкова на 45 діб із заставою 7,11 млн грн. Сторона обвинувачення наполягала на утриманні підозрюваного під вартою з альтернативою застави у розмірі 346,22 млн грн. Також колишнього парламентаря зобовʼязали здати закордонний паспорт і носити електронний браслет.
  • Президент Петро Порошенко заявив, що екстрадиція Крючкова є виборчою технологією його опонента Володимира Зеленського.