«Очікуємо тісної співпраці». Посли G7 привітали Зеленського, похвалили ЦВК і подякували Порошенку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Посли країн «Великої сімки» (США, Канада, Велика Британія, Німеччина, Франція, Італія та Японія) привітали Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України. Про це йдеться у їхній спільній заяві.

«Ми бажаємо йому успіхів та очікуємо на тісну співпрацю», — йдеться у заяві. Посли також подякували Центральній виборчій комісії та правоохоронним органам за організацію виборів та охорону порядку.

Також посли «Великої сімки» подякували президенту Петру Порошенку за «прогрес, який здійснила Україна під його керівництвом». Вони підтвердили підтримку України на шляху реформ.

  • Зеленський здобув перемогу у другому турі виборів. Як свідчать попередні дані ЦВК після обробки понад 90% протоколів, він набирає 73,17% голосів, тоді як за чинного главу держави Петра Порошенка проголосували 24,50% виборців.
  • Першим у телефонній розмові Зеленського привітав президент Франції Емманюель Макрон, потім — президент США Дональд Трамп, а також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо, лідер опозиційного парламенту Венесуели Хуан Гуайдо та президент Білорусі Олександр Лукашенко.