«Дякую, Петре!» Прихильники Порошенка зібралися на Банковій подякувати президенту за безвіз, армію та децентралізацію

Автор:
Тереза Лащук
Дата:
«Дякую, Петре!» Прихильники Порошенка зібралися на Банковій подякувати президенту за безвіз, армію та децентралізацію

«Бабель»

22 квітня близько 19:00 на Банковій прихильники Петра Порошенка зібралися на акцію «Дякую, Петре!». Організатори заходу заздалегідь розмістили анонс в Facebook.

«Давайте прийдемо і подякуємо Петру Порошенку за все, що зроблено за ці 5 років, за асоціацію, безвіз, армію, децентралізацію та все інше. 19.00, АП з боку НБУ», — йдеться в повідомленні.

Подякувати Порошенку зібралися понад дві тисячі людей, у тому числі відомий блогер-порохобот Мирослав Олешко. На Банкову також прийшов звільнений з полону бойовиків у 2016 році житель Луганської області Володимир Жемчугов.

«Бабель»

Офіційно організатором виступив координатор проекту «Інформаційні війська» Святослав Батів. Він заявив кореспонденту theБабеля, що акція — спонтанна.

«Вирішили зібратися вчора після того, як почули результати екзит-полів. Думаю, що ті люди, які зібралися, вважають, що така електоральна оцінка є незаслуженою для президента, тому що за 5 років було зроблено дуже багато», — сказав Батів.

«Бабель»

За його словами, це акція-демонстрація. «Якщо Зеленський вирішить повести країну не туди, ми йому нагадаємо, що ми хочемо йти в НАТО та в ЄС», — заявив організатор заходу.

Передбачається, що президент вийде до людей.

Через кілька хвилин після початку учасники почали співати гімн України, після чого охорона відчинила залізні ворота перед будівлею Адміністрації президента, і люди підійшли ближче. Вони скандують «Разом і до кінця», «Порошенко», «Дякуємо», «Слава Україні». Дехто тримає роздруковані аркуші зі словами «Дякую» і назвою міста, наприклад «Дякую. Донецьк».

Близько 19:30 до людей вийшов президент Петро Порошенко. Його зустріли гучними оплесками. Порошенко заявив, що буде рухатися через поразку до нової перемоги. «Пʼять років тому, на Банковій, я підняв ці прапори...Я сповнений відчуття, що мені нічого казати не треба, ви і так все знаєте», — заявив президент.

Його перебили вигуками «Найкращий» та «До перемоги разом».

«Я щасливий і гордий нашій зустрічі. Хто ви є? Ви найкраща частина нашої команди переможців, і наші перемоги ще попереду. Нехай усі це почують! За 5 років ми зробили більше, ніж будь-хто за двадцять пʼять років до нас... Ми не дамо їм зруйнувати нашу армію, знищити нашу мову і нашу церкву, зупинити нашу децентралізацію!!!» — наголосив Порошенко.

«Молодець!» — скандував натовп у відповідь.

  • Володимир Зеленський здобуває перемогу в другому турі виборів. Як свідчать попередні дані ЦВК після обробки понад 90% протоколів, він набирає 73,17% голосів, у той час як за чинного главу держави Петра Порошенка проголосували 24,5% виборців.
  • ЦВК повинна встановити результати виборів до 1 травня 2019 року. А до 3 червня має відбутися інавгурація нового президента.
  • Явка виборців у другому турі склала 61,37%.