В Австрії мають намір заборонити анонімність користувачів великих інтернет-сайтів. Штраф для компаній сягатиме €500 тисяч

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Уряд Австрії вніс на розгляд законопроект, який вимагає від користувачів великих інтернет-сайтів повідомляти свої справжні імена та адреси. Про це пише видання Engadget.

Законопроект покликаний полегшити боротьбу з коментаторами-порушниками. Таким чином у влади буде простий спосіб знайти тих, хто ображає інших користувачів, розпалює ворожнечу або іншим чином порушує закон.

Відповідати за виконання зазначеної вимоги будуть компанії, яким належать сайти. Штраф за недотримання закону, який можуть прийняти, для компаній сягатиме €500 тис., а за повторне порушення — вдвічі більше.

Таку практику пропонується ввести тільки стосовно сайтів, які мають понад 100 тис. зареєстрованих користувачів, отримують дохід понад €500 тис. на рік чи субсидії для преси, що перевищують €50 тис. Також будуть винятки для сайтів електронної комерції та тих, що не заробляють гроші ні на рекламі, ні на контенті.

Якщо закон буде прийнято і схвалено Євросоюзом, він набуде чинності в 2020 році.