Опитування КМІС: Майже половина українців вважають, що у дебатах на стадіоні переміг Зеленський

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Дебати Володимира Зеленського та Петра Порошенка перед другим туром голосування дивилися 80% українців. Про це свідчать результати роллінгового опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 6 по 20 квітня.

«Більшість дивилась трансляцію по телебаченню — 58% від усіх опитаних, 20% дивились чи слухали трансляцію в інтернеті, 1,5% — по радіо, ще 20% взагалі не контактували з трансляцією», — йдеться в повідомленні.

Серед респондентів близько 50% вважають, що переміг у дебатах Володимир Зеленський, 14% — що Петро Порошенко. Ще 33% опитуваних вважають, що дебати закінчились внічию.

«12% опитаних сказали, що після дебатів їхнє ставлення до Зеленського погіршилось, 27% — що поліпшилось. У той же час, 30% відповіли, що після дебатів їхнє ставлення до Порошенко погіршилось, 7% — що поліпшилось», — зазначили у КМІС.

Виборці Зеленського та Порошенко по різному оцінили результат дебатів.

Серед виборців Зеленського 76% вважали, що їхній кандидат переміг на дебатах, і тільки 1% — що Порошенко.

Серед виборців Порошенко 52% віддали перемогу своєму кандидату, 4% — Зеленському. Серед тих, хто на момент опитування (20 квітня, субота) ще не визначився з кандидатом, 35% віддали перемогу на дебатах Володимиру Зеленському, 4% — Петру Порошенку. 50% вирішили, що була нічия.

  • За добу до другого туру виборів, 19 квітня, на НСК «Олімпійський» відбулися дебати між двома кандидатами — Петром Порошенком і Володимиром Зеленським. Кандидати брали у них участь на одній сцені, намагаючись поставити гостре питання та образливо відповісти. За політичним батлом на стадіоні спостерігали 22 тисячі людей.