Білорусь тимчасово зупинила експорт в Україну російських нафтопродуктів через їхню погану якість

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Республіка Білорусь тимчасово відмовилася експортувати російські світлі нафтопродукти в країни Балтії, Польщу та Україну. Як повідомляє БЕЛТА, про це заявив заступник гендиректора Білоруської нафтової компанії (БНК) Сергій Гриб.

Причиною такого рішення білоруська сторона назвала погану якість продукції. Раніше керівництво Мозирського нафтопереробного заводу заявило, що через неякісну сировину на підприємстві вийшло з ладу дороге устаткування.

У той же час, Гриб заявив, що темні нафтопродукти країна продовжує експортувати, оскільки відсутній попит на внутрішньому ринку.

У Міненерго Росії заявили, що проблема погіршення якості нафти носить технічний характер, і пообіцяли вирішити її найближчим часом.

  • Уряд Росії розширив санкції проти України, заборонивши експорт нафти та нафтопродуктів у країну.
  • 10 квітня Кабінет міністрів доповнив список російських товарів, які заборонено ввозити в Україну з 2016 року.
  • Постанови про мита й ембарго на російські товари Кабмін продовжує щороку. У перелік російських товарів, які потрапили під українські обмеження, входять мʼясо, риба, крупи, зерно, хлібобулочні вироби, молочні продукти, кава, чай, горілка, пиво, сигарети, кондитерські вироби, корми, низка хімікатів (зокрема й деякі мінеральні добрива), залізничне обладнання тощо.