Чиказький симфонічний оркестр безрезультатно страйкує 1,5 місяця

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У США вже сьомий тиждень триває безрезультатний страйк Чиказького симфонічного оркестру (Chicago Symphony Orchestra). Це найдовший протест колективу за всю його 128-річну історію, пише Axios .

Всесвітньовідомі музиканти CSO почали страйкувати 10 березня, після того як керівництво запропонувало змінити систему нарахування пенсій, пославшись на більш високі процентні ставки й оновлену статистику смертності. Також музиканти незадоволені розміром своєї заробітної плати: вони стверджують, що їхній річний базовий дохід хоча і вищий, ніж у більшості інших оркестрів, не встигає за інфляцією.

Президент Чиказької асоціації симфонічного оркестру Джефф Александер написав в електронному листі, коли почався страйк, що у найближчі 8 років пенсії повинні скласти до $36 млн, і що в оркестру просто немає грошей для фінансування нинішньої структури.

Голова комітету з переговорів музикантів, басист Стівен Лестер стверджує, що керівництво з фондом у $300 млн могло б легко виконати вимоги музикантів і що пенсії не були б такими дорогими, якби оркестр фінансувався належним чином.

Тим часом переговори музикантів з контрольною радою оркестру зайшли у глухий кут. Страйк призвів до скасування концертів до кінця квітня.

  • У Бангладеш протестували через смерть 19-річної Нусрат Джахан Рафі — студентки з невеличкого міста Фені, яка поскаржилася на сексуальні домагання з боку директора школи.