Держбюро розслідувань проводить обшук у НАБУ. Він повʼязаний зі справою Гладковського

Автори:
Катерина Коваленко, Оксана Коваленко
Дата:

Державне бюро розслідувань проводить обшук у приміщенні Національного антикорупційного бюро. Про це повідомляє джерело theБабеля у правоохоронних органах.

Обшук проводять на підставі ухвали Печерського районного суду міста Києва. Він повʼязаний зі справою про розкрадання в оборонному секторі та з імовірною причетністю до цього Євгена Шевченка, який співпрацював із НАБУ на безоплатній основі.

В ухвалі суду згадується розслідування журналістів Bihus.Info та інтервʼю Євгеном Шевченком.

ДБР отримало право на один обшук і один доступ до документів.

«Надати слідчим ... дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до оригіналів матеріалів кримінального провадження № 52017000000000651 від 28.09.2017, які можуть містити охоронювану законом таємницю, що перебувають у володінні Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України, за адресою: м. Київ, вул. Сурикова, 3, з можливістю ознайомлення з матеріалами кримінального провадження та вилучення копій документів, що стосуються залучення ОСОБА_3 до негласних слідчих (розшукових) дій», — йдеться в ухвалі суду.

«Особою_3» є Євген Шевченко.

theБабель звернувся за офіційним коментарем до Державного бюро розслідувань, але там поки не відповіли.

Пізніше речниця генерального прокурора Лариса Сарган підтвердила, щоб в НАБУ відбувається обшук.

  • Журналісти видання Bihus.Info опублікували розслідування про махінації в оборонній сфері, де фігурують колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський та його син Ігор.
  • За інформацією журналістів, НАБУ знало про підозрілу діяльність компанії «Оптимумспецдеталь» щонайменше з осені 2016 року. Тоді відомство передало «Укроборонпрому» список ненадійних фірм, в якому була й ця компанія. Фірма продала Харківському бронетанковому заводу приціли для танків за втричі завищеною ціною на суму близько 14 мільйонів гривень. Посередником цієї угоди, згідно з розслідуванням, був позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко. А видалив «Оптимумспецдеталь» зі списку штатний детектив НАБУ Дмитро Литвиненко.