Адвокати: Прокуратура не може через інтернет викликати на допит екс-главу Адміністрації президента Ложкіна. Повісток він не отримував

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Колишній глава Адміністрації президента Борис Ложкін офіційно не отримував виклик на допит у прокуратуру або інші документи від правоохоронців. Про це у Facebook повідомила прес-секретар Ложкіна Марія Попова, опублікувавши заяву його адвокатів.

«Анонсовані в медіа виклики, повістки та інші документи нашому клієнту надіслані або вручені не були. Закон не передбачає виклик за допомогою публікації на сайті ГПУ. В цивілізованій юридичній практиці публікація повісток в інтернеті, як і «повідомлення про підозру», неможлива. Ми переконані, що очевидним є особливий, вибірковий підхід до справи», — стверджують юристи.

Вони запевняють, що подали в ГПУ більше 10 адвокатських запитів, клопотань та скарг протягом останніх тижнів. Юристи запитували про статус їх клієнта у справі, а також про всі виклики Бориса Ложкіна в ГПУ для участі в процесуальних діях. Але відповідь не отримали.

«Слідчі ГПУ мали в своєму розпорядженні усі можливості для прямого спілкування як з нами, так і з клієнтом. Проте всі наші звернення були проігноровані, відповідей, які хоч якось проясняють ситуацію, ми так і не отримали», — йдеться в заяві адвокатів.

Вони наполягають, що звинувачення проти Бориса Ложкіна «абсолютно безпідставні», а дії прокурорів і слідчих ГПУ «не викликають у нас жодної довіри».

  • Генеральна прокуратура 22 квітня викликала на допит колишнього главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна, екс-главу Нацбанку Валерію Гонтареву і заступника глави Адміністрації президента Олексія Філатова.
  • Борису Ложкіну пропонують зʼявитися до слідчого з особливо важливих справ ГПУ 25 квітня о 13:30. У його повістці йдеться про дві статті — ч. 2 ст. 256 і ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів).