Повернути Крим і Донбас, скасувати «Роттердам+» та уможливити імпічмент. У Раді оголосили вимоги до Зеленського

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Представники кількох фракцій Верховної Ради оголосили свої вимоги до Володимира Зеленського, який перемагає на виборах президента.

Йдеться про фракції «Батьківщина», «Радикальна партія», «Народний фронт», «Самопоміч». Заяви вони озвучили під час пленарного засідання парламенту у вівторок, повідомляє «Українська правда».

Голова фракцій «Народний фронт» Максим Бурбак вимагає від майбутнього президента «повернути окуповані території та захистити країну від російської агресії», а також продовжувати курс на НАТО та ЄС.

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко вимагає ухвалити закон про імпічмент президента та «закінчити епоху бідності». Він просить Зеленського переглянути рішення про угоду з Міжнародним валютним фондом та скасувати рішення Кабміну про підвищення тарифів на комунальні послуги. А ще — підвищити зарплати та пенсії.

Про закон, що уможливлює імпічмент президента, просять і в «Батьківщині». Про це заявив Андрій Кожемякін.

Голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк просить Зеленського зняти недоторканність із нардепів і президента. Також він вимагає скасувати «Роттердам+».

Центральна виборча комісія опрацювала 99,92% електронних протоколів голосування в другому турі виборів президента. За Володимира Зеленського проголосували 73,23%, за Петра Порошенка — 24,45%.

Явка виборців у другому турі виборів склала 61,37%. У ЦВК заявили, що орієнтовно 30 квітня зможуть оголосити офіційні результати другого туру виборів. Крайній термін — 1 травня 2019 року. А до 3 червня повинна відбутися інавгурація нового президента.