Теракти на Шрі-Ланці: відповідальність за вибухи взяла «Ісламська держава». До цього собі «славу» приписувало інше угруповання

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Відповідальність за вісім вибухів на Шрі-Ланці, у результаті яких загинули понад 300 осіб і більше 500 отримали поранення, взяла на себе «Ісламська держава» (ІД). Про це повідомляє SITE Intelligence Group, яка займається моніторингом активності бойовиків в інтернеті, з посиланням на заяву терористів.

При цьому терористи не надали жодних доказів своєї причетності до атак на острові.

Варто зазначити, що ІД майже завжди беруть на себе будь-які теракти в світі. При цьому практично неможливо у більшості випадків перевірити правдивість цих заяв.

Раніше відповідальність за атаки на себе взяло угрупування «Джамаат ат-Таухіда аль-Ватанія».

  • У день католицького Великодня, 21 квітня, на Шрі-Ланці прогриміли вісім вибухів. Шість вибухів відбулися в столиці Коломбо, у трьох церквах і в трьох готелях. Ще два вибухи сталися у передмістях столиці. Всі атаки були спрямовані проти християн та іноземців. Серед загиблих українців немає.
  • 22 квітня в Коломбо пролунав девʼятий вибух. Він стався, коли поліція знешкоджувала бомбу біля церкви. Трохи раніше поліція повідомила, що на центральній автобусній станції Коломбо виявлено 87 вибухових пристроїв.