У Києві на воду спустили середній розвідувальний корабель для ВМС

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На Київському заводі «Кузня на Рибальському» спустили на воду перший середній розвідувальний корабель, який увійде до складу Військово-морських сил. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«За всю історію України не так багато було прикладів, коли на воду спускалися потужні броньовані катери, десантні катери, а сьогодні — середній розвідувальний корабель, аналогу якого немає в Україні. Це величезний прорив і це перемога! Перемога кожного, хто працює на заводі «Кузня на Рибальському». Перемога ВМС, які отримають цей корабель у бойовий склад», — заявив міністр оборони Степан Полторак.

Він також додав, що у цьому році планується випуск ще декількох броньованих і ракетних катерів, на які встановлять протикорабельні крилаті ракети «Нептун».

Як повідомляє «Український мілітарний портал», розвідувальний корабель побудований на базі судна проекту 502 ЕМ. Він має довжину 54,8 м, водотоннажність 1 220 тонн, здатний ходити на 7,2 тис. миль, розвиваючи швидкість до 11,6 вузла. Екіпаж — 29 осіб.

Яке саме обладнання і озброєння отримає корабель — поки невідомо.

  • У 2019 році Україна має намір завершити розробку низки вітчизняного озброєння та почати деякі поставки в армію. Для флоту повинні випустити ракетний катер «Лань», а також закупити малі броньовані артилерійські та десантні катери.